لیست اختراعات علي اميني فضل
نشاسته تركيب پيچيدهاي از كربوهيدراتها است كه غير قابل انحلال در آب مي¬باشد. در صنايعچسب و كاغذ و و نساجي از آن استفاده ميكنند. به لحاظ بيوشيمينشاسته از دو نوع پليمر كربوهيدرات به نام آميلاز و آميلو پكتين (پليساكاريدها) تشكيل شده است. مونومرهاي اين پليساكاريدها واحدهاي گلوكز هستند كه به روش سر به دم به يكديگر وصل شده و تشكيل پيوندهاي آلفا 1 و 4 را ميدهند. روي هم رفته ساختار آميلوپكتين به سادگي سايز زنجيرهاي پليساكاريدي نيست. در اين پليساكاريد دو واحد گلوكز از طريق پيوندهاي 1 و 6 آلفا به يكديگر متصل شده و تشكيل شاخههاي فرعي را ميدهند. از لحاظ ساختاري نشاسته يك تركيب خوشهاي از پليمرهاي خطي است كه در آن پيوندهاي زنجيري آلفا 1 و 4 ستوني از واحدهاي گلوكز و شاخههاي فرعي با پيوند آلفا 1 و 6 را تشكيل دادهاند. نشاسته در ملكول بعنوان انرژي ذخيره ميشود. در گياهان ، نشاسته در اندام سلولي ويژه به نام آميلوپلاست ذخيره ميشود. شاسته در اغلب ميوهها ، دانهها ، غلات و غدههاي گياهي (سيب زميني)يافت ميشود. 4 منبع عمده نشاسته عبارتند از: ذرت ، سيب زميني ، گندم و برنج. در قرن 19 و اوايل قرن بيستم از نشاسته رختشويي (آهار) كه از مخلوط نشاسته و آب تشكيل ميشد براي صاف كردن يقه و سر آستين پيراهنهاي مردانه موقع اتوكشي استفاده ميكردند. خوراك انسان بيشتر از نشاسته تأمين مي شود. نشاسته از هر ماده ديگر بيشتر در تأمين غذاي بشر نقش بازي مي كند. به اين دليل كه اين ماده پليمري از اثرات آنتي بيوتيكي و ضد عفوني كنندگي بدون عوارض جانبي برخوردار مي باشد .
با هدف سنتز سامانه¬هاي نوين دارورساني به جهت آزادسازي آنتي بيوتيك¬ها در محيط¬هاي متفاوت به سراغ پليمر¬هاي طبيعي رفته و از اين بين پليمر ثعلب به دليل ويژگي¬هاي خاص آن انتخاب گرديد. از آن جا كه هدف آتي، آزادسازي آنتي بيوتيك است لذا در اين پروژه به بررسي ميزان اثر آنتي بيوتيكي پليمر ثعلب پرداخته شده¬است. نام علمي ثعلب، Orchis¬ mascula مي¬باشد و از خانواده اركيده¬ها راسته¬ي گياهان گلدار است. نام هاي ديگر ثعلب خصية الثعلب، سعلب، شاطريون، سحلب، ثعلب مصري، اركيده، اركيد، سهبرگ، سالپ، ونيله، تولكي، كوكره، لوميري، اوركيس ماسكولا، سورقطون،كوكهري و گل دختر ملكه آفتاب ميباشد. آرد ثَعلَب، آردي است كه از ساييدن سيبكهاي خشك گونههاي مختلف گياه ثعلب به¬دست ميآيد. آرد ثعلب داراي يك ماده چندقندي نشاسته مانند مغذي به نام باسورين است. ثعلب لعاب فراواني دارد و در طب سنتي ايران كابرد بسيار داشته است. از پياز اين گياه بعد ازخشك و پودر كردن براي بستني¬سازي استفاده ميشود زيرا اين گياه داراي مواد نشاسته¬اي مي¬باشد. ثعلب داراي ئيدراتكربن، قند، مقداري موسيلاژ شبيه باسورين، آميدون تغيير شكل يافته، مواد پروتئيدي، و در آردي كه از فكول غده به نام ثعلب بدست ميآيد مقدار زيادي مواد لعابي (موسيلاژ) و مادهاي شبيه صمغ غربي و نشاسته و مواد رنگي و مقدار كمي املاح معدني و مقدار جزئي اسانس است كه پس از خشكشدن گياه به صورت كومارين در ميآيد.
در اين طرح محصولي كه كاربرد زيادي در زندگي روزمره و اثر مستقيم در سلامت انسان دارند، با محلول حاوي ذرات نانو نقره از طريق روش سنتز انجام شده و خاصيت ضد ميكروبي آنها بررسي شده است. و همچنين پياده سازي در ژل براي غليه بر رشد بيماري هاي عفوني كه از اين ژل ميتوان به عنوان يك عامل حفاظت كننده استفاده كرد، انجام آزمايش ديسك ديفيوژن اثرات آنتي باكتريال اين ژل آغشته به نانو ذرات را نشان مي دهد. آزمايش ديگري براي بررسي خواص ضدميكروبي بر طبق استاندارد ميكروبي كه به روش چاهك مي باشد بر روي نمونه سنتز شده انجام مي گيرد. اما ماندگاري اثر آنتي بيوتيكي نانوذرات نقره بر روي ژل تهيه شده را حداكثر تا يك هفته در زمان هاي متفاوت بررسي مي شود كه حاصل آن بيان كننده ماندگاري اثر ضد ميكروبي محصول است. همچنين نتايج بدست آمده نشان دهنده پخش يكنواخت ذرات سنتز شده بر روي محيط ژل مي باشد. نيترات نقره فلزي ميباشد كه از اثرات آنتيباكتريال برخوردار است. در اين پروژه با استفاده از موادي چون گلوكز فلز را تبديل به يون كرده و آن را به صورت ذرات نانونقره سنتز ميكنيم. با استفاده از ذرات سنتز شده مي توانيم محصولهايي را ارائه دهيم كه اين محصولها آغشته به اين ذرات گردند. به منظور حفظ ايمني بهداشت و مهار باكتريهاي موجود در طبيعت. و غلبه بر رشد ميكروارگانيسمهاي موجود در پوست كه سبب ايجاد اكنه ميشوند و نتيجه به دست آمده ژل حاوي نيترات نقره كه رشد اين باكتريها را مهار ميكند. مرتبط بودن برخي محصولات با بهداشت و سلامت انسان و كاربرد آنها د رصنايع آرايشي بهداشتي، ضرورت ضد باكتري كردن اين دسته از محصولات را مشخص مي نمايد. با توجه به كاربرد بسيار محصولات آرايشي و بهداشتي در زندگي و ارتباط مستقيم اين محصولات با بهداشت و زيبائي سلامت انسان تصميم گرفته شد كه با بهره گرفتن از فناوري نوپاي نانو خواص آنتي بيوتيكي اين محصولات مفيد بهبود يابد و باعث اثر بيشتر آن در بهداشت و آرايش و زيبائي جامعه شود. نانو نقره در تعداد زيادي از محصولات آرايشي بهداشتي كاربرد دارد كه در ادامه به آنها اشاره خواهد شد ولي به علت پرداخت كمتر محققان به محصولات آرايشي بررسي اثر نانو نقره بر روي اين فرمولاسيون به تفضيل پرداخته شده است. در دسترس بودن آسان، قيمت مناسب، ابعاد و تنوع زياد، كرمهاي آرايشي كاربردهاي زيادي در زندگي بشر بخصوص بانوان پيدا كند. حال با اضافه شدن خاصيت ضدميكروبي به اين محصول كاربردهاي بيشتري پيدا خواهد داشت و حتي در بعضي موارد هدف اصلي از استفاده، ضدميكروب بودن آن خواهد بود. كرم هاي مرطوب براي ضدعفوني كننده پوست مدت هاست كه در دسترس بانوان مي باشد .
طرح شامل بدست آوردن بهترين شيوه استفاده از نقره بر روي منسوجات و محصولات بهداشتي به كار رفته در صنايع بهداشتي و بررسي اثرات به كارگيري اين مواد بر روي منسوجات مورد نظر مي باشد. با آغاز زندگي پيشرفته بشري حوزه نويني نيز در گستره تكميل منسوجات ايجاد شده. كنترل ميكروارگانيسم ها در اين محصولات (منسوجات و باندها و پانسمان¬ها) به حوزه¬هاي متنوعي همچون محيط بيمارستان و ... يافته است. هر چند منسوجات بطور كلي از الياف طبيعي و مصنوعي ساخته مي¬شوند با اين حال نه الياف طبيعي و نه الياف مصنوعي مقاومتي در برابر باكتري يا قارچ¬هاي بيماري¬زا ندارند. بنابراين تكميل¬هاي ضد باكتري كننده و شيوههاي ضدعفوني¬كننده گوناگوني براي كليه محصولات ايجاد شده¬است. مدت زمان مديدي است كه از تركيبات بسيار ساده شيميايي، از يون¬هاي هالوژنه گرفته تا تركيبات بسيار پيچيده شيميايي مانند دترجنت¬ها، به منظور كنترل محدوده ميكروارگانيسم¬ها استفاده مي¬كنند. اخيراً چندين ماده ضد باكتري كننده جديد براي محصولات بر پايه محلول نمك¬هاي فلزي سولفات مس يا روي و يا سولفيد روي ارائه شده-است. اما فلزات خالص به طور معمول جهت تكميل ضد باكتري كاربردي نداشته اند. تنوع گسترده تجهيزات موجود جهت استعمال و محدوديت¬هاي عمل آوري برخي از شركت ها مستلزم شناخت تاثيرات متغيرها در شرايط عمل آوري است تا محصولي با كيفيت مناسب بدست آيد. بر اين اساس، در اين طرح با استفاده از مزاياي نانو تكنولوژي شيوه نويني از ضد باكتري سازي با روشي ساده ارائه مي شود. با موادي كه نمايش ساختاريشان به طور قابل ملاحظه¬اي جديد و خصوصيات فيزيكي، شيمياييشان بهبود يافته¬است مرتبط بوده كه اين پديده و عملكرد اين مواد نشأت مي¬گيرد. اين موضوع باعث انتشار بسياري از مقالات در ارتباط با مواد جديد جهت دستيابي به فرآيندهاي خاص و انتخابي شده¬است. در اين راستا استفاده از سيستم ها و مواد جديد جهت دستيابي به فرآيندهايي خاص شده است. در اين راستا استفاده از سيستمها و موادي با ساختار نانو شايع تر شده است. در اين طرح با توجه به اينكه تحقيقات و پژوهش ها در نانو تكنولوژي اصولاً چند رشته اي است، به منظور تقويت باكتري كشي در كالاهاي حاوي الياف ها بهره گرفته است.
موارد یافت شده: 4